Çarşamba, Nisan 24, 2024
Ana SayfaSporTürkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Finalde!

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Finalde!

Türkiye, İtalya ile oynadığı yarı final maçında şampiyonluğa adını yazdırdı. A Milli Kadın Voleybol Takımımız, yarı finalde İtalya ile gerçekleştirdiği mücadeleyi galibiyetle taçlandırdı. Türkiye-İtalya maçını 3-2 alan Ay Yıldızlı takımımız, finalde karşılaşacağı takım ise Sırbistan-Hollanda maçının galibi olacak.

AY YILDIZLI TAKIMIMIZ, İTALYA’YI 3-2 MAĞLUP ETTİ

Tarihimizde 3. kez finale çıktığımız voleybol maçında Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, İtalya’yı 3-2 mağlup etti. 2023 CEV Avrupa Şampiyonası Yarı Final maçı, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Paleis 12 salonu’nda gerçekleşti. Saat 18.00’de başlayan maç 3-2 tamamlandı. Milli takımımızın galibiyeti ile sonuçlanan maçta setler şu şekilde gerçekleşti;

  1. set 18-25
  2. set 25-23
  3. set 15-25
  4. set 25-22
  5. 15-6

A MiLLİ KADIN VOLEYBOL TAKIMININ FİNALDEKİ RAKİBİ BELLİ OLDU!

Ay yıldızlı takımımız yarı final maçında İtalya ile karşı karşıya geldi. Rakibini 3-2 skorla yenen Filenin Sultanları, organizasyonda 16 turu İtalya’nın Floransa şehrinde ve Belçika’nın Brüksel şehrinde oynadı. 2023 şampiyonasında 24 takım mücadele etti. Grup maçlarının dağılımı ise şöyle;

Belçika (A GRUBU)

Almanya (C GRUBU)

İtalya (B GRUBU)

Estonya (D GRUBU)

Belçika’nın ev sahipliğini yaptığı A Grubu’nda Sırbistan, Polonya, Ukrayna ve ev sahibi Belçika, büyük bir rekabet içinde mücadele etti. Grup aşamasını geçen ise Sırbistan, Polonya, Ukrayna ve Belçika takımları oldu.

B grubunda ise İtalya’nın ev sahipliği yaptığı İtalya, Bulgaristan, Romanya ve İsviçre, grup maçları için mücadele etti. Bu grup aşamasında başarıyla sonuçlandıran takımlar, İtalya, Bulgaristan, Romanya ve İsviçre oldu.

Almanya’nın ev sahipliği yaptığı C Grubu’nda ise Türkiye, Almanya,  Çekya ve İsveç mücadele gerçekleştirdi. Bu zorlu karşılaşmanın ardından son 16 turuna yükselen takımlar ise Türkiye, Almanya, Çekya ve İsveç oldu.

Estonya’nın bulunduğu ev sahibi olduğu D Grubu’nda Hollanda, Fransa, Slovakya ve İspanya, mücadele etti. Son 16 turuna yükselen takımların listesi ise Hollanda, Fransa, Slovakya ve İspanya oldu.

Türkiye A Milli KADIN VOLEYBOL TAKIMIMIZ ŞAMPİYONLUK MAÇINA HAZIRLANIYOR!

Ay yıldızlı takımımızın final maçı, 3 Eylül’de Belçika’nın Brüksel şehrinde gerçekleşecek. Pazar günü saat 21.25’te başlayacak olan maçı Sırbistan ile oynayacak. A Milli Kadın Voleybol takımımız, Sırbistan ile karşılaşacak. Brüksel’de gerçekleşecek olan müsabaka ise canlı olarak TRT Spor ekranlarından yayınlanacak.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar