Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaDünyaAilede Kaçıncı Sırada Olduğunuz Kişiliğinizi Etkiliyor

Ailede Kaçıncı Sırada Olduğunuz Kişiliğinizi Etkiliyor

Bir insanın kişiliğini çevresi ailesi okul vs gibi pek çok etken etkiliyor. Bir yandan ailede kaçıncı sırada doğduğu da yine o kişinin karakterini ciddi anlamda etkileyen durumlardan biridir. Bu yüzden de sıralamaya göre ailede kaçıncı sırada dolmaya bağlı olarak kişinin karakteri farklı şekil almış olabilir. İlk çocuk ortanca çocuk küçük çocuk ya da tek çocuk olan kişilerin her birinin karakteri daha farklı şekilde ilerleyebilir. Bu durum aile içerisindeki yetiştirme açısından da oldukça etkili oluyor.

İlk Çocuk

Ailede genelde iyi çocuk olan kişiler doğdukları andan itibaren yetişkinlerle iletişim kurduğu için genelde diğer çocuklara göre daha uygundur. Bir yandan yaşadıkları hemen her olaya karşı daha tedbirli davranarak mesafeli bir şekilde davranırlar. İlk çocuklar genelde olgun olmaları ile birlikte bazı konulardan her zaman uzman olmayı isterler. Geleceğe dair hedefleri vardır ve bu yönde idealist bir şekilde ilerlerler. Her konuda kişisel gelişime önem vermeyi ve bu konuda uzman olmayı tercih ederler.

İkinci Çocuk

2 ve ortanca çocuklar genellikle ortamlara daha hızlı bir şekilde uyum sağlayıp daha sosyaldirler. Daha hızlı bir şekilde insanlarla iletişim kurma yeteneğine sahip olmaları ile bir yandan özgüvenleri de genelde daha yüksektir. İletişim becerileri kuvvetli olduğu için daha kolay bir şekilde çevre edinebilirler.

En Küçük Çocuk

En küçük çocuklar genelde dikkatleri en fazla üzerine çeken tarzda çocuklardır. Bütün dikkatleri üzerine çekmelerinin yanı sıra genelde insanlara daha hızlı bir şekilde yaklaşabilirler. Macerayı severler ve özellikle risk almayı daha çok severler. Hayattan keyif almayı iyi bilen en küçük çocuklar genelde doğum günleri ve özel günlere karşı da kutlamayı seven tiplerdir.

Tek Çocuk

Tek çocuk olan kişiler genelde bencil olmaya daha eğilimlidirler. Maddi ve manevi olarak paylaşmayı fazla sevmeyen tek çocuklar genelde daha fazla ön plana çıkmayı ve özellikle şımartılmayı severler. Yaptıkları hemen her işte özellikle karşı taraftan onay almayı daha çok severler. Bu yüzden tek çocuk olan kişilerin kişilikleri genelde daha bencil bir şekilde ilerleyebilir.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar