Perşembe, Nisan 18, 2024
Ana SayfaGündemEvde Terlik Giymezseniz Başınıza Bunlar Gelir

Evde Terlik Giymezseniz Başınıza Bunlar Gelir

Evde terlik giymiyorsanız eğer belli başlı noktalar da sorun yaşayabilirsiniz. Bu sorunları yaşamamak için evde terlik giymeyi düzenli hale getirerek bunu alışkanlık edinebilirsiniz.

Terlikler günlük yaşamda Hem ev içerisinde hem de dışarı çıkıldığında kullanılması gereken önemli aksesuarlar arasında yer alıyor. Bu sebepten dolayı terlikle birlikte sürekli olarak dolaşmak ve evde bunu alışkanlık haline getirmek önemli noktalardan biridir. Terlikle seçim yaparken de özellikle ayak yapısına uygun ortopedik ya da yumuşak dokuda bir terlik almak daha önem taşır. Bu şekilde ayakların rahat ettirilmesini sağlamak mümkün olur.

Bakteri Birikimi

Ev düzenli bir şekilde temizlense bile genellikle bakteriler yerlerde birikebilir. Böyle durumlarda bu bakteriler çıplak ayakla gezildiğinde ayakta birikebilir ya da mantar gibi fonksiyonları yol açabilir. Bu yüzden bakteri birikimine maruz kalmamak için evde düzenli şekilde terlik giymek doğru bir tercih olur.

Toplumların Sertleşmesi

Sert zemine terliksiz bir şekilde basmak zaman içerisinde topuk kısımlarında sertliğe sebep olur. Sertleşmeye ve nasır bağlama gibi problemler yaşamamak adına evde düzenli şekilde yumuşak terlikler giymek her zaman doğru bir tercih olur. Bu şekilde nasırın olumsuz görüntüsünden de uzak durmak mümkün olur. Topuklarda çatlak oluşmasına da bu şekilde engel olmak mümkün olabilir.

Bel Ağrısına Yol Açabilir

Sürekli olarak evde terliksiz dolaşmak dengede sorun yaşanmasına neden olarak bel ağrısına sebep olabilir. Terlik ve özellikle ortopedik tarzı terlikler bu dengeyi çok daha iyi sağlayacağı için bel ağrısını da bu şekilde engel olabilirsiniz. Özellikle ameliyatlı olan kişilerde ve sezeryan tarzı ameliyatı olan kişilerde bel fıtığı riski genelde daha yüksektir. Bu yüzden de Bu bel fıtığı riskine maruz kalmamak ya da bel ağrısına maruz kalmamak adına her zaman yumuşak terlikler kullanmak doğru olur.

Düşmeye Engel Olur

Özellikle dengeyi daha iyi sallamak mümkün olacağı için rahat terliklerle birlikte dengeyi kurarak bir yandan düşmenize de engel olabilirsiniz. Özellikle sık düşen biriyseniz eğer yumuşak terlikler kullanarak bu terliklerin rahatlığı ile daha rahat hareket edebilirsiniz.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar