Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaGündemMustafa Latif Topbaş Kimdir Nereli ve Kaç Yaşında?

Mustafa Latif Topbaş Kimdir Nereli ve Kaç Yaşında?

BİM marketlerinin sahibi Mustafa Latif Topbaş en çok merak uyandıranlar arasına girdi. BİM’in kurucusu Mustafa Latif Topbaş kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte bütün ayrıntılar.

Mustafa Latif Topbaş kimdir, nereli ve kaç yaşında? Soruları sık bir şekilde araştırılmaktadır ve merak uyandıranlar arasına giriyor. Türkiye’de indirim mağazacılığı yapan büyük bir perakende zinciridir. Cüneyt Zapsu ve kardeşi Aziz Zapsu 1994 senelerinde BİM’i kurarken Mustafa Latif Topbaş da kurucu ortaklardan birisiydi. Zapsu ailesi 2003 senesinde BİM hisselerini satıp ortaklıktan ayrıldı.

BİM’de ilk sırada İdare Meclisi Başkan Vekili olarak vazife yapan Topbaş, 2005 senesinden itibaren İdare Meclis Başkanlığı, 2010 senesinden itibaren ise İcra Kurulu Başkanlığı vazifelerini üstlendi. Kuruluş 2005 yılında 496 milyon ABD dolarlık piyasa değeri ile halka arz edildi. BİM’in amacı maliyetleri en düşük seviyeye indirerek, tüketiciye en ucuz ürünü sunmaktı. Bu durum genel anlamda oldukça fazla kullanıcı tarafından olumlu karşılandı ve bu durum bu girişimi oldukça önemli ve başarılı bir iş girişimi olmasına neden oldu.

Mustafa Latif Topbaş

Mustafa Latif Topbaş 1944 senesinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Ahmet Afif Topbaş’ın kardeşidir.

Kadir Topbaş ile bir akrabalığı var mı? Mustafa Latif Topbaş’ın İBB Başkanı Kadir Topbaş ile hiçbir akrabalık bağı olmamaktadır.

Mustafa Latif Topbaş, Bahariye Mensucat Anonim Şirketi adında tekstil klasmanında iş yapan olan aile firmasının kurucuları ve yöneticilerinden birisi olarak 1961 senesinde iş yaşamına başlamıştır. İlerleyen vakitler de muhtelif sanayi ve ticaret firmalarında kurucu ve idareci olarak vazife yapmıştır.

Cüneyt Zapsu ve kardeşi Aziz Zapsu’nun 1994 senelerinde kurmuş oldukları BİM (Birleşik Marketler Anonim Şirketi)’in başlangıç ortakları arasında Mustafa Latif Topbaş da yer bulunmuştur. Burada İdare Meclisi Başkan Vekili olarak vazife almıştır. 2005 senesinden itibaren İdare Meclis Başkanlığı, 2010 senesinden itibaren ise İcra Kurulu Başkanlığı vazifelerini üstlenmiştir.

BİM’in amacı maliyetleri en düşük seviyeye indirerek, tüketiciye en ucuz ürünü sunmaktı. Bu gaye ile düşük gelirli yerlerde mağazalaşmaya start veren BİM, tüketicinin isteğiyle bugün başarılı bir iş kurluşu durumuna geldi. Zapsu ailesi 2003 senesinde BİM hisselerini sattı. BİM 2005’te 496 milyon ABD dolarlık piyasa değeri ile halka açıldı.

BİM’İN Açılımı Nedir? 

BİM’in anlamı Birleşik Marketler Anonim Şirketi’dir ve BİM kısaca bu açılımın kısaltılmış ifadesidir. 1994 senesinde 21 iş yeri ile işe start veren BİM, 2013 senesinde 2009 iş yeri rakamına ulaştı.
Mustafa Latif Topaş kimdir nereli ve kaç yaşında? Sorusu BİM’in patronu olarak kısaca yanıtlanabilir. Bu durum genel anlamda akıllardaki soru işaretlerini ortadan kaldırmak adına oldukça olumlju bir cevap olarak değerlendirilebilir.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar