Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaYaşamNetflix Türk Filmleri

Netflix Türk Filmleri

Netflix, son yıllarda Türk filmleri üzerinde büyük bir odaklanma gösteriyor ve Türk sinemasını dünya genelinde izleyicilerle buluşturuyor. Bu film seçkisi Türk sinemasının en iyi örneklerini içeriyor ve farklı tarzlarda yapımlar sunuyor. Belirli bir izleyici sayısına ulaşmış olan bu filmleri yabancı kullanıcılar da beğeni ile takip etmektedirler.

Organize İşler 2015

Netflix Türk filmleri arasında komedi türünde olan bir yapımdır. Yönetmenliğini ve senaristliğini Yılmaz Erdoğan üstlenmiş. Film, bir grup suçlunun çılgınca bir plan yaparak hayatlarını değiştirmelerini anlatıyor. Oldukça beğenilen yapımlardandır.

Kardeşim Benim 2016

Dram ve komedi türlerinin harmanlandığı bir film olarak yayına girdi. Yönetmenliğini ve senaristliğini Mert Baykal’a aittir. Netflix Türk filmleri arasında dram ve komedinin birleşiminde ortaya güzel bir film çıkmıştır. İki kardeşin aileleriyle olan ilişkilerini keşfetmelerini konu alıyor.

Nefes: Vatan Sağolsun 2009

Savaş türünde bir film olarak değerlendirilir. Yönetmenliğini Levent Semerci yapmıştır. Türkiye’nin Kuzey Irak’ta yürüttüğü sınır ötesi operasyonlarında görev alan bir grup askerin yaşadıklarını anlatıyor.

Ayla: The Daughter of War 2017

Savaş türünde bir filmdir ve yönetmenliğini Can Ulkay yapmıştır. Kore Savaşı sırasında küçük bir kızın hayatını kurtaran bir Türk askeri ile yaşadıklarını konu alıyor. Netflix Türk filmleri içerisinde en çok ilgi gösterilenler arasındadır.

Mustang 2015

Yönetmenliğini Deniz Gamze Ergüven yapmıştır ve dram türünde bir film olarak karşımıza çıkmaktadır Beş genç kızın ailelerinin tutucu tutumlarından kaçmalarını ve özgürlüklerini aramalarını anlatıyor.

Mucize 2014

Yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül yapmış olduğu film dram türündedir. Bir köy öğretmeninin hayatını değiştiren öğrencilerini ve onların başarı hikâyelerini anlatıyor. Oldukça ses getirmiş bir filmdir. 1980’lerde bir köyde geçen dramatik bir hikâyeyi anlatıyor. Öğretmen olan Mahir’in, zorlu koşullarda eğitim verdiği öğrencilerinin hayatını değiştiren öyküsünü işliyor. Mahir, öğrencilerinin umutlarını yeniden yeşertmek için mücadele ederken köydeki toplumsal sorunlara da karşı karşıya kalır.

İstanbul Kırmızısı 2017

Dram ve gerilim türünde bir film olan İstanbul Kırmızısı’nın Yönetmenliğini Ferzan Özpetek yapmıştır. Film, bir yazarın İstanbul’da geçirdiği zamanı anlatıyor ve hayatını nasıl değiştirdiğini konu alıyor.

Küçük Şeyler 2019

Netflix Türk filmleri arasında dram türünde olan bir filmdir. Yönetmenliğini Kıvanç Sezer yapmış. Bir taksi şoförünün hayatındaki küçük şeylerin nasıl büyük etkiler yaratabileceğini anlatıyor.

Çiçero 2019

Çiçero, Türkiye’nin 2. Dünya Savaşı dönemindeki casusluk faaliyetlerine odaklanan bir film. İstanbul’da yaşayan genç bir adamın Nazi Almanya’sı tarafından işgal edilen Avrupa’ya gizlice geçerek casusluk yapmasını konu alıyor. Çiçero, bu zorlu görevde hem hayatını riske atıyor hem de aşkı için mücadele ediyor. Tarihi gerçeklere dayanan dramatik bir hikâye anlatırken, aynı zamanda aşk, macera ve gerilim dolu bir yolculuğa çıkarıyor izleyicileri.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar