Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaYaşamTemizlik Yapmaya Hevesizini Arttıracak Taktikler

Temizlik Yapmaya Hevesizini Arttıracak Taktikler

Temizlik yapmak ve özellikle temizliğe başlamak genellikle zor gibi görünse de belli başlı taktikleri uygulayarak temizliğe hevesimizi artırabilirsiniz. Temizlik isteğiniz arttığında daha rahat ve kolay bir şekilde temizliğe başlayabilirsiniz. Doğru taktikleri tercih ettiğiniz sürece temizliğe Hem daha hızlı şekilde adapte olabilir hem de iyi bir şekilde motive olarak bir an önce temizliği bitirebilirsiniz.

Erken Saatte Başlamak

Erken saatlerde temizliğe başlamak her zaman daha verimli bir şekilde temizlik yapmaya yardımcı olur. Temizlik erteledikçe insanın gözünde büyüyen bir durum olduğu için ertelemek yerine erkenden başlayarak temizliğinizi kısa sürede yapabilirsiniz. Ertelemek motivasyonunuzu kıracağı için temizlik için belirlediğiniz günü bir an önce temizlikle başlayarak geçirebilirsiniz.

Temizliğe Doğru Sırayla Başlamak

Temizliğe doğru sıralama ile başladığınızda yine bu durum motivasyonunuzu artıracak Ve temizliğin daha hızlı bitmesini sağlayacak bir durumdur. İlk etap daha evdeki dağınıklığı toplamak evet tamamen düzenli hale getirmek ve sonrasında temizlik aşamasına geçiş yapmak her zaman doğru olandır. Temizlikte en son sıralama olarak yerleri silmelisiniz. Yerleri silerek bitirdiğiniz temizlik sonrasında size verimli bir şekilde geri dönecektir.

Süre Belirleyin

Temizlik için bir süre belirleyin ve bu süre içerisinde temizliği yetiştirmeye çalışın. Bu şekilde hem daha iyi bir şekilde motive olmuş hem de pratikleşmiş olursunuz. İki saatlik bir zaman dilimi ayırdıysanız eğer bu 2 saat içerisinde temizliği bitirmeye çalışın. Planlı şekilde de hareket ederek doğru süre ve sıralama ile temizliğinizi bitirebilirsiniz.

Müzik Açın

Temizlik yaparken sıkılmamak ve temizliği daha eğlenceli hale getirmek için arkada sevdiğiniz bir müziği açabilirsiniz. Müzik eşliğinde temizlik yapmak her zaman daha eğlenceli olacaktır. Özellikle sevdiğiniz müziklerle birlikte ilerlediğinizde daha iyi bir şekilde temizliği gerçekleştirmiş olursunuz.

Neye Ulaşacağınızı Düşünün

Temizliğe haşlamak içinizden gelmiyorsa eğer temizliğin sonucunu düşünerek de hareket edebilirsiniz. Temizlik bittiğinde tamamen tertemiz bir eve ulaşacak ve gözünüze hitap eden ferah bir eve ulaşacaksınız. Bunu hayal ettiğinizde çok daha kısa süre içerisinde motive olabilir ve hevesle temizlik yapmaya başlayabilirsiniz.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar