Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ana SayfaEkonomiTüketici Fiyatlarındaki En Büyük Artış Belli Oldu

Tüketici Fiyatlarındaki En Büyük Artış Belli Oldu

Tüketici fiyatlarındaki artış belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından yayınlanana göre, Temmuz odaları fiyatları bazında en büyük dizi, yüzde 29,04 ile kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağları deposu kaydedildi. Bu savaşın, savaşın maliyetinde önemli bir yük getirdi. Araç yakıt ve yağlarındaki bu büyük fiyat zincirini yüzde 20,11 ile bitkisel patates ve bazı yumru bitkiler hariç yüzde 18,71 ile özellikler pansiyonlar ve diğerleri, yüzde 17,68 ile demir yolu şehir içi yolcu özelliklerini takip etti.

Bu durum toplu taşıma ve seyahat ağırlıklarının geniş kesimler için zorlayıcı hale gelmesine neden oldu. Diğer yandan temmuz fiyatları en çok ürün düşen yüzde 2,18 ile kakao oldu. Kakao fiyatlarının düşmesi belki de çikolata sevenler için sevindirici bir haber olsa da, bazı öğünlerdeki düşüşler de ekonomideki dengeleri aşmak. Tüketici açısından bu olumsuz olarak değerlendirilecektir.

Birçok Ürün Fiyatları Değişti

Temmuz konut fiyatları en az artan ürünler ise yüzde 0,06 ile şans oyunları yüzde 0,62 ile yenilenebilir buz dondurma şerbet yüzde 0,68 ile konut muhafazası yüzde 1 ile sağlık muhafazası yüzde 1,22 ile çocuk giyimi olarak belirlendi. Yüzde 1,4 ile şekerlemeler çikolatalar ve kakao ürünleri yüzde 1,43 ile kuru sebzeler yüzde 1,96 ile okul öncesi eğitim ve ilköğretim olarak sıralandı.

Tüm bu bileşenleri giderleri harcama alışkanlıklarını ve yaşam sürelerini gözden geçirme fiyat değişikliklerini gösteriyor. Yüksek öldürme maliyetleri ve diğer bazı temel yemeklerdeki fiyat dizileri insan bütçeleri üzerinde baskı yaratmaya devam edebilir. Bu nedenle ekonomi politikalarının fiyat istikrarını ve müşterilerin ekonomik refahını odaklı odaklanması önemli bir konu olarak ön plana çıkıyor.

Fiyatlarının Artışı Özellikle Düşük Gelirli ve Sabit Gelirli Aileleri Olumsuz Etkiliyor

TÜİK’in değerlendirmelerine göre temmuzdan itibaren en büyük fiyat artışı kişisel ulaşım araçlarının yakıt ve yağları sınırlandırmak için ulaşım maliyetlerinin hanelerini zorlaması bekleniyor. Özellikle öldürme gereksinimi yüksek olan aileler ve işletmeler için bu diziler süreleri yürütme ve çalıştırma üzerinde olumsuz bir etki yaratır. Aynı dönemde sebze fiyatlarında da yüksek bir sahne yaşandı.

Sebze fiyatlarının artışı özellikle düşük gelirli ve sabit gelirli aileleri olumsuz yönde etkiler. Sağlıklı beslenmeye ulaşımın maliyeti ekonomik olarak zor durumda olan kesimler için daha da zorlaştı. Tüm bu ekonomik gelişmeler yönetimler ve diğer ülkelerin ekonomi politikalarını belirlerken dikkate almaları gereken faktörler arasında yer alıyor.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!
- Advertisment -

Popüler Haberler

Son Yorumlananlar